Telegram Group Search
🌷 پنجره‌های اسلیمی
✍️ زینب بیات

می‌نویسم از پس روزهای جان‌گداز جنگ، زیر آسمان مشترک، شراره‌هایی که بارید به جان همه‌مان، ایرانی و افغانستانی. و در هم‌‌آمیخت خون مادر هشت ماهه باردار افغانستانی با خون همزبانان ایرانی‌اش در میدان قدس تهران. و ما بار دیگر خون‌شریک شدیم. همانند سالهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که با سه هزار شهید مهاجر، خون‌شریک شده بودیم.
می‌نویسم از پس این روزهای سوگوار که تپیدیم برای آشوب دل ایران، و به سوگ نشستیم برای پروانه‌های پرپر تهران و غم‌شریک بودیم.
می‌نویسم از پس این روزهای غریب و رعب‌آور که مرزها دیوار بلندی شده‌اند و قصد دارند بیش از هر زمانی بین من و تو، بین دو همسایۀ قدیمی، بین دو پنجرۀ رو به روی اسلیمی، فاصله بیندازند. سیاست مهر و مروت نمی‌شناسد. همه را به یک چوب می‌راند و تر و خشک را با هم می‌سوزاند و اگر حواس‌مان نباشد به خاطر چند تکه ابر، حکم مرگ‌ ‌آسمان را هم صادر می‌كند.
کلمات و واژه‌ها را به کمک بطلبیم. ما همزبانیم. کلمات و واژه‌ها را به میدان بیاوریم و همدلی‌ها را به یاد بیاوریم و فریاد بزنیم. درزها را بخیه کنیم و سینه سپر کنیم بر روی سیلی که جاری شده. که مهاجر بی‌پناه اگر رفتنی هم هست. اگر قرار است برود با نامهربانی نرود. با اشک و بغض نرود. بی‌سایه‌بان و لقمهٔ نان نرود.
لرزش صداها را، شکستن دلها را، تشنگی لب‌ها را، مرزهای مبهم بی‌انتها را ... دیده‌ای و شنیده‌ای؟
بگذار با آیین کهن این مرز و بوم بدرقه شود و آخرین قاب دیدار او لبخند باشد. نه دل شکسته، نه ناسزا، نه سیلی ...
کلمات را به میدان بیاوریم و نژادپرستی را نکوهش کنیم. نامهربانی را برانیم که این شایسته ایران کهن و سرزمین نیاکانی مشترک ما، نیست و نبوده و نخواهد بود.

🔺قدردان ایرانیانی هستیم که این روزها چشم بیدار جامعه بوده‌اند و صدای مهاجرین شده‌اند.
‌قلم‌هایی که این روزها همدلی کرده‌اند و سکوت نکرده‌اند و حمایت کرده‌اند از پرندگان مهاجری که بالهایشان آماج سنگ‌های نامهربانی شده است.
قدم‌هایی که تا مرز رفته‌اند و دست پر رفته‌اند.
آنهایی که خاک وطن را با نام انسانیت و مهربانی و همدلی حصار می‌کنند و نه با نژاد پرستی.

این روزها در زیر هجوم تصاویری از شرایط تلخ و تکان‌دهندهٔ مهاجرین که دیدن هر کدام‌شان تا مغز استخوانت را خرد می‌کنند. دوستان ایرانی، زنگ زدند و گفتند اگر سیم کارت‌‌تان قطع شده یا کارت بانکی شما دچار مشکل شده است ما می‌توانم کمک کنیم.
نویسندگان ایرانی همانند احمد زید‌آبادی، آرش نصر اصفهانی، سلمان کدیور و ...برای حمایت از مهاجرین مقاله نوشتند.
روزنامه قدس صفحه‌ای را به حمایت اختصاص داد.
حسام سلامت نویسنده و روزنامه‌نگار، سنگ تمام گذاشت و به مناظره با مهاجرستیزان پرداخت و به حمایت از مهاجرین پیش گام شد.
حمید بوالی نویسنده و رونامه‌نگار که تمام‌وقت در صفحه‌اش در اینستاگرام، به نقد سیاستها علیه مهاجرین پرداخت و هر چه در توان داشت برای حمایت از مهاجرین گذاشت.
حسن آقامیری سخنران مذهبی ایرانی، قاطع و محکم بر سیاستهای ناصحیح انگشت انتقاد گذاشت.
۱۳۰۰ کنشگر اجتماعی و سینماگر ایرانی به سیاستهای مهاجرستیزی انتقاد کردند.
ایرانیانی بر سر نژادپرستی و نژادپرستان فریاد زدند و زبان مهاجرین شدند.

و اگر نه همه اما عده‌ای ایستاده‌اند. عده‌ای که کم‌شان هم شایستگی بزرگی را در تاریخ ثبت می‌کنند. ایستاده‌اند و ایستاده‌ایم پای سرمایۀ بزرگ و دیرینه و ارزشمندی که ما را با همۀ باد و بوران‌های تاریخی در کنار هم نگهداشته و خود را حصار می‌کنیم برای جان ایران و جان افغانستان و وطن فرهنگی‌مان.

#ایران_افغانستان
#مهاجرین
#همدلی
www.group-telegram.com/zaynabbayat
Forwarded from اسکان نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻خبرنگار NBC که پس از ساعتها سفر زمینی به تهران رسیده و باتخت‌روانچی گفتگو کرد

ریچارد انگل در مقدمه گزارش اشاره کرد که شعار و ایده تغییر نظام ایران، توخالی از آب درآمد.

تخت‌روانچی در این گفتگو به صراحت به رفتار آمریکا اعتراض کرده و قابل اعتماد نبودن دولت ترامپ را دوباره مطرح کرده است.

او تاکید کرده: ایران قصد تلافی‌جویی بیشتر علیه آمریکا در پی حملات به برنامه هسته‌ای خود را ندارد اما به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهد داد.

تا زمانی که اقدام تجاوزکارانه‌ای از سوی ایالات متحده علیه ما انجام نشود، ما پاسخ دیگری نخواهیم داد.

آمریکا باید ما را قانع کند که در حین مذاکرات از نیروی نظامی استفاده نخواهد کرد./هم‌میهن

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
بنام خدا
دوستان عزیز ایرانی و افغانستانی در گروههای مجازی گوناگون
سلام علیکم ،بطور طبیعی هر کشوری درحال جنگ سیاستهای سختگیرانه ای برای تامین امنیت و معیشت نیازهای ضروری اسکان ،درمان ،جابجایی تقویت بنیه دفاعی کشور ومردم تدوین واجرا میکند تا تاب اوری جامعه افزایش یابد و جامعه مدنی و خیرین و متخصصین هر رشته درقالب گروههای امداد ونجات و درمان سازماندهی میشوند تا نیروهای مسلح با فراغ بال بکار اصلی خودشان بپردازند ،
کشوری که درحال جنگ است با محدودیت و معذوریت های زیادی مواجه است ونمی تواند پذیرای مهاجرین باشد
اینک تعداد زیادی از مهاجرین عزیز غیرقانونی برغم میل باطنی میزبانان مجبور به بازگشت هستند ،
برخی افراد کم اطلاع از روی نااگاهی ویا عناد موضوع متهم بودن مهاجرین را مطرح میکنند درحالیکه اگر مقامات جمهوری اسلامی و نهاد های امنیتی و انتظامی ظن همکاری با دشمنان ایران را داشته باشند بدون اغماض چه ایرانی وچه غیر ایرانی تحت تعقیب وبازداشت وزندان قرار میدهند ، نه اینکه در این شرایط انچه که در توان دارند برای تسهیل در بازگشت مهاجرین بکار بگیرند ،
بدون واکاوی و قضاوت وظیفه نهاد های مدنی کمک به مهاجرین برای کاهش رنج و زحمت و سختی بازگشت انهاست
بازگشت مهاجرین یک مسئله است که اتوبوس و اردوگاه و جابجایی توسط دولت انجام میشود
مسئله مهم مهاجرین مشکلات حمل ونقل اثاث منزلشان است ،کرایه های حمل سرسام اور شده ،اغلب کامیونها به مقصد تایباد است درصورتیکه باید در بارنامه قید میشده مرز دوغارون ،از تایباد تا دوغارون کرایه چند برابر مبدا تا تایباد شده ،
در دوغارون کرایه ها تا هرات اصلا قابل تحمل نیست ،و در حین تخلیه وبارگیری در وسط جاده مقداری از اثاث مفقود میشود ویا به کامیون دیگری بارگیری میشود ،عده ای دلال و بارچلان در دوطرف مرز پوست مهاجرین را میکنند ،
در موقع زلزله هرات روزهای اول کمک ها همینگونه بی سر وسامان و راننده گان سرگردان بودند
هیاتی بارهبری اقایان دکتر پاپلی یزدی ،محمود سیادت ،صحت خطیبی ،ذبیحی ،قلاویزیان .کاظمی،استاد فهیم و ارزو و مهندس عبدالهی و ،،،،،،، تشکیل و کمک ها از اقصی نقاط کشور به منطقه ویژه دوغارون حمل و در انبار تخلیه وبا هماهنگی اقایان مولوی آصف مدیرکل ترانسپورت هرات و مولوی ذبیح الله امر ترانسپورت اسلام قلعه بامعرفی نامه کامیون رایگان اعزام و کمک ها بارگیری و برابر وزن تحویل گرفته شده به راننده محترم افغانستانی تحویل میشد و به هرات ارسال میگردید
لذا پیشنهاد میکنم گروهی از معتمدین و تجار محترم افغانستانی در تهران وسایر مراکز منجمله مشهد تشکیل و مسئولیت هماهنگی تحویل وارسال اثاث منزل مهاجرین را بعهده بگیرند
بنده بعنوان عضو کوچکی اماده گی هرگونه کمک وهمیاری و همکاری را در مرزدوغارون ترمینال مجتمع انبارهای پایبار همانند ارسال کمک های زلزله زده گان اعلام میکنم
با تشکر جمشید علی پور مدیرعامل شرکت پایبار دوغارون
Forwarded from اسکان نیوز
🔻 واکنش دختر شهید سردار شادمانی به صحبت‌های رئیس پدافند غیرعامل

جاسوسی فراتر از واتس‌اپ است، روش‌های اصلی را پیدا کنید
.

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
دو نفر رو به عنوان خائن و همدست آغاز تسلط بریتانیا بر هند می‌دونن، میرصادق و میرجعفر(سمت چپی در عکس)

اقبال این بیت رو در وصف این افراد منفور گفته:
جعفر از بنگال و صادق از دَکَن
ننگ آدم ننگ دین ننگ وطن

عمارت میرجعفر را امروزه نمک حرام Namak Haram و دروازه آنرا دروازه خائن گویند.

@mollanasraddinx
Forwarded from اسکان نیوز
🔻بلومبرگ مدعی شد:

مذاکرات جدی و مهمی بین ایران و آمریکا شکل خواهد گرفت


@eskannews_com
instagram.com/eskannews
صلح‌خواهان خاورمیانه متحد شوید!

دکتر مجتبی مقصودی
بنیانگذار انجمن علمی مطالعات صلح ایران

باز نشر یادداشت منتشر شده در روزنامه جام جم در ۳۱ شهریور ۱۳۹۵

امروز، روز جهانی صلح است. امسال این روز را در شرایطی برگزار می‌کنیم که منطقه خاورمیانه بیش از گذشته درگیر جنگ، منازعه و ستیزه است و افقی برای رسیدن به صلح و ثبات پایدار در منطقه هویدا نیست.
از هر طرف بر طبل جنگ نواخته می‌شود و هر یک از طرف‌های درگیر در سایه نوع بینش و منافع به خود اجازه می‌دهند به قاضی نرفته حکم داده و قضاوت کنند.
سایه شوم جنگ و منازعه در سطوح داخلی و خارجی هر یک از کشورهای منطقه از لیبی، یمن، سوریه، فلسطین تاعراق گسترده است و هر لحظه نیروها و بازیگران جدیدی به این آوردگاه وارد می‌شوند و صحنه نزاع را خونین، پیچیده و مصالحه سیاسی را دور از دسترس‌تر می‌سازند.
در چنین کارزار خانمانسوزی چه باید کرد؟ مسئولیت دولت‌ها، ملت‌ها، نخبگان و نهادهای مدنی چیست؟ در چنین آشفته‌بازاری که سایه شوم جنگ در سطح منطقه بیشتر گسترش می‌یابد، به نظر می‌رسد به اکثر دولت‌های منطقه نمی‌توان امید بست. بیشتر آنها اراده لازم، توان مناسب و مشروعیت واقعی برای این مهم را ندارند و تا حدودی نیز مدار و سکان این کشتی توفان‌زده از دستان این بازیگران نیزخارج شده و به دست گروه‌های ماجراجو و جنگ سالار افتاده است که حتی نان و آبشان از این طریق تامین می‌شود.
در چنین زمانه و زمینه‌ای چاره چیست و راه برون‌رفت کدام است؟ اگر «مسئولیت مشترک اجتماعی» را مهم‌ترین فصل مشترک همه نیروهای آگاه، مسئولیت‌پذیر و آینده‌نگر بدانیم که تنها محدود و معطوف به شخص، گروه خاص یا نهادی نیست؛ مسئولیت نخبگان، نهادهای مدنی و اجتماعات نخبگانی سنگین‌تر، با رسالت اجتماعی‌شان سازگارتر و در سایه اقدام و عمل فرهنگی و اجتماعی دست‌یافتنی‌تر است. در سایه چنین رویکردی، راه‌اندازی «کمپین صلح‌خواهی» بهترین و کم‌هزینه‌ترین سلاح برنده در فضای کنونی است که می‌تواند صلح‌خواهان منطقه را زیر یک پرچم گرد آورد، همسو سازد و تفهم، تفاهم و مصالحه را رقم زند و از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های علمی، تخصصی، هنری برای ایفای نقش به بهترین نحوی بهره جوید.
مسیر کمپین صلح خواهی متنوع و از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است. شعر، فیلم، موسیقی، نقاشی، ادبیات و... همه می‌توانند در فضای مجازی و واقعی مردم را به صلح‌طلبی دعوت کرده و صحنه را برای مشارکت بیشتر و تاثیرگذاری اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مهیا سازند.
کلامم را با دو بیت از قصاید شاعر نغزپرداز «ملک‌الشعرای بهار» که شعر را در خدمت نهی و نفی جنگ و جنگ طلبان قرار داد، به پایان می‌برم:

فغان ز جغد جنگ و مرغوای او
که تا ابد بریده باد نای او

بریده باد نای او و تا ابد
گسسته و شکسته پر و پای او

https://www.group-telegram.com/ipsan
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 کوپنی‌شدن نان در عصر محمدرضا شاه

▫️در میانه جنگ جهانی دوم، تورمی سرسام‌آور ایران را فرا گرفت. نان کمیاب شد، صف‌ها طولانی شدند و اعتراضات خیابانی بالا گرفت. دولت در واکنش، وزارت‌خانه «خواروبار» را تاسیس کرد. نهادی که فقط یک سال عمر کرد و در طول عمر کوتاه خود میزبان دو وزیر بود.

▫️اما چه شد که اوضاع آرام نگرفت و تا جایی بحرانی شد که مردم به خانه قوام‌السلطنه حمله کردند؟

▫️این روایت یک قحطی ساده نیست؛ داستان تصمیم‌های نابجاییست که می‌تواند بجای رفع یک مشکل اقتصادی، به آن دامن بزند.

#تورم #جنگ #نان

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اسکان نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 اولین تصاویر از بازگشایی فرودگاه امام خمینی

امروز پرواز فلای دبی از فرودگاه امام خمینی انجام شد.

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
Forwarded from اسکان نیوز
🔻 بریتانیا، فرانسه و آلمان در تجاوز به ایران با آمریکا و اسرائیل همدست بودند

سفیر روسیه در لندن:

نقض‌های آشکار حقوق بین‌الملل، بدون هیچ اعتراضی از سوی لندن پذیرفته شد.

بریتانیایی‌ها تمایلی به ورود به یک جنگ بزرگ در خاورمیانه ندارند.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در تجاوز به ایران با آمریکا و اسرائیل همدست بودند.

برقراری گفت‌وگویی منصفانه و برابر با ایران، همانند روسیه، دیگر جایی در سیاست‌های لندن ندارد/ایسنا

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
🔸 تحریف‌های عاشورا

🔹 مهندس مهدی بازرگان

🔹 مجموعه آثار (۲۶)

🔹 ۱۳ مهر ۱۳۶۳
@Bonyadbazargan

📌 بدیهی است که پذیرش این پدیده و بهره‌برداری صحيح یا غلط از آن بستگی به خود شيعيان دارد که مانند هر مذهب و مكتب و هر ارزشی، چگونه و در چه جهت صورت گيرد.

📌 در تمام اعصار و ادیان، انحراف و انحطاط و بنابراین احتياج به احياء و اصلاح وجود داشته است.

📌 در زمينه انحراف‌ها و خرافات یا سوء استفاده‌های از عاشورا و به تناسب عرائض امشب، اخيراً کتاب ارزنده‌ای به‌دستم رسيد که از شهيد عزیزمان مرحوم مطهری و مربوط به سالهای قبل از پيروزی انقلاب می‌باشد و در سال ۱۳۶۰ تحت عنوان " تحریف‌های عاشورا" چاپ‌ شده‌ است.

📌 مرحوم مطهری نمونه‌های زیادی از تحریف‌های لفظی و معنوی را مثال آورده می‌گوید شایع‌ترین و شاید مضرترین آنها داستان‌های جعلیِ عاطفه‌برانگيزی است که براي اشك گرفتن از مردم و گرم‌شدنِ بازار کسب روضه‌خوان‌ها آورده می‌شود.

📌 ایشان نيز در آنجا این مسئله و عقيده را که حسين‌بن علی(ع) قبول شهادت و شكنجه‌های کربلا را فرمود تا از گناهان ما شفاعت به‌عمل آورد، یك اندیشه‌ی خرافی و ساختگی ماخوذ از افكار کليسا میداند.

📌 سپس در صفحه ۱۴۲ کتاب صریحاً میگوید:

📌 " به‌عقيده‌ی من اگر این کشور بخواهد اصلاح شود، در جاده ترقی بيفتد، در جاده علوم بيفتد، در راه حقيقت بيفتد، در راه حریّت و آزادی‌خواهی بيفتد، بهترین راه و نزدیكترین راه- اگر نگوئيم راه دیگري نيست- ... همين است که از این احساساتِ صادقانه‌ی مردم درباره‌ی حسين‌بن‌علی که حقيقت دارد و واقعيت دارد و درباره شخصی است که شایسته‌ی این احساسات است وصاحب یك مكتب بزرگ وعالی است، استفاده کنيم."

@Bonyadbazargan

📎 متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-07-02-6
Forwarded from امتداد
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 او زنی یهودی است و معتقد است که یهودیان باید به صهیونیسم مطلقا نه بگویند:

در این لحظه مسئولیت هر فرد یهودی است که به صهیونیسم مطلقاً «نه» بگوید. کل این ایدئولوژی بر اساس نژادپرستی، فاشیسم و ​​یهودستیزی بنا شده است و باید برچیده شود...

@azarmansouri
‏وقتی ⁧ #گاندوسازان ⁩ وارد میدان شدند، هشدار دادیم آدرس غلط ندهند. بعدها دیدیم ⁧ #کاترین‌ها ⁩ به عمق نفوذ کرده‌اند و اطلاعات را جمع و منتقل می‌کنند. امروز همان تندروها با حملات سخیف به رقبا و رفتارهای اشتباه همچنان آدرس اشتباه می‌دهند.
‏این ره که تو می‌روی به ترکستان است...
@azarmansouri
میرزاده‌ی عشقی که در سی و یک سالگی زندگی را ترک گفت، تا اندازه‌ای یادآورِ لر‌مونتوف شاعرِ روس می‌شود که بیش از بیست و هفت سال نزیست. تنها کوتاهیِ عمر، وجهِ مشترک میان این دو نبوده، هر دو شاعر ناآرام بودند و هر دو از وضع زمانه‌ی خود دلتنگ، و هر دو جان بر سرِ گشاده‌زبانیِ خود نهادند. یک تفاوتِ زمانیِ نزدیکِ هشتاد سال میان آن‌دو است و تفاوتِ مکانی نیز بدین سبب، لرمونتوف دردهای عمیقِ زندگی را در شعرهایش جا داده و عشقی بیشتر به مسائلِ روز پرداخته، با زبانی برافروخته و پُر غیظ.
عشقی مانند همه‌ی گویندگانِ حسّاسِ دوره‌ی جدید، ساده‌دل است. زود دل می‌بندد و زود می‌گسلد. در گسستن حق دارد، زیرا هیچ یک از کسانی که به آنها انتظار بسته، مانند خودِ او قاطع و خروشان نیستند. عشقی در واقع ترجمانِ روحِ منقلبِ عاصی شده‌ی ایران و تراکم و تعدّدِ مصائبِ آن است. زبانش گردنده به دشنام و نفرین است. می‌خواهد همه چیز را درهم بریزد و «عیدِ خون» بر پا کند. پیشنهاد می‌کند که هر ساله، سالی پنج روز کارگزارانِ مملکت را به محاکمه‌ی صحرایی بکشند، و آنها را به کیفر اعدام برسانند. گویا یقین دارد که همه‌ی آنها مستوجب این مجازات خواهند شد. آنگاه بقیّه‌ی سیصد و شصت روز را آسوده زندگی کنند. نحوه‌ی تفکّرِ او حاکی از روحیّه‌ی آنارشیستیِ زمان است که عادتاً بر ملّت‌های کارد به استخوان رسیده عارض می‌گردد. مضمون‌هایی که عشقی به کار می‌برد در دایره‌ی همان چند موضوعِ اصلی است که معاصرانِ هم‌فکرش چون عارف و فرّخی یزدی و سیّد اشرف‌الدّین به کار می‌بردند، منتها نزدِ او با لحنی گزنده‌تر. و این موضوعات عبارتند از:
رنجِ کارگر و دهقان، فاصله‌ی طبقاتیِ هولناک، ظلم و فساد دیوانیان، عقب ماندگیِ کشور در مقایسه با کشورهای پیشرفته، رواج جهل و خرافه، و بی‌حسّیِ مردم، که در مجموع می‌توان آنها را «گناهکارانِ بی‌گناه» خواند...
سرانجام عشقی به علّت سرکشیِ بی‌حدّ و زبانِ تلخِ خود، در خونِ خویش در غلطید. بسیار حیف شد، زیرا اگر مانده بود گذشتِ عمر، او را پخته‌تر می‌کرد. امّا از سوی دیگر راهی جز آن نبود، که دورانِ صد ساله‌ی اخیر احتیاج به قربانیِ بسیار داشته است.

                 #روزها_جلد‌دوم
..............................
❇️ به مناسبت سالروز ترور ناجوانمردانه‌ی میرزاده عشقی؛
عکس از خانم آزاده اخلاقی، پروژه‌ی «به روایتِ یک شاهدِ عینی»
..............................

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن
🆔 @sarv_e_sokhangoo
Forwarded from بهمنی قاجار
مساله اخراج فغانستانی ها از ایران


بخش اول

درباره مساله اخراج برخی  افغانستانی ها از  ایران نخست باید صورت مساله را درست طرح کرد ، ما چیزی به عنوان اخراج سراسری  افغانستانی ها از ایران نداریم ، بلکه صرفا آن اتباع افغانستانی که به صورت غیر مجاز در ایران هستند،  اخراج می گردند ، البته برخی اتباعی که مجاز هستند هم ممکن است به اشتباه در مسیر اخراج قرار بگیرند اما سیاست عمومی در این باره وجود ندارد ، در ضمن ما با اخراج مهاجران و پناهجویان نیز مواجه نیستیم ، کسانی که اخراج می شوند نه مهاجر هستند نه پناهجو، ‌چون تعریف هر دو این ها مشخص است و اخراجی ها با این تعاریف مطابقت ندارند،  اما در هرحال ما با اخراج صدها هزار نفر افغانستانی از ایران مواجه هستیم ، این اخراج در گستره وسیع ناشی از ورود بی حساب و کتاب و پرشمار و میلیونی افغانستانی ها به ایران پس از سقوط رژیم جمهوریت و سرکارامدن طالبان  است ، تا پیش از سقوط جمهوریت ، جمعیت افغانستانی های مقیم ایران حدود ۳ میلیون نفر بود اما با سقوط جمهوریت و روی کارآمدن طالبان ،‌جمعیت افغانستانی ها براساس آمار رسمی تا ۶ میلیون نفر و براساس آمار غیر رسمی تا ۱۰ الی ۱۲ میلیون نفر افزایش یافت. این موج گسترده ورود جمعیت افغانستانی به ایران که آن را فراتر از مهاجرت می توان نوعی جا به جایی جمعیتی دانست بیش از همه به سود طالبان بود ، طالبان که با مشکلات اقتصادی و کارآمدی و کارایی در کشور داری روبرو بود ناگهان از مسولیت میلیون ها شهروند خود ، خلاص گردید و آن را به دوش ایران انداخت . این جا به جایی جمعیتی گسترده هم چنین سیاست پاکسازی قومی و جمعیتی طالبان را نیز تسهیل کرد و کار را برای سیاست های فارسی ستیزانه و شیعه زدایی آنان ساده تر ساخت ، در این سیاست درهای باز به روی اتباع افغانستانی، وزارت کشور  دولت سیزدهم و نیز جریان تطهیر طالبان و حامی طالبان نقش عمده ای داشت از سویی طالبان را به عنوان واقعیت موجود حاکم بر افغانستان معرفی می کرد از سویی اپوزیسیون افغانستان و شخص احمد مسعود را تخریب می کرد و از سویی دیگر حضور پر شمار جمعیت افغانستانی در ایران را کم اهمیت تلقی کرده و مخالفت ها با  این حضور را نادیده می گرفت، اما حضور انبوه افغانستانی ها که هیچ تناسبی با ظرفیت زیسته کشورها با پذیرش مهاجر نداشت ، به تدریج هزینه های سنگین خود و نیز نارضایتی های ناشی از این هزینه ها را نشان داد . ظرفیت زیسته مهاجرت ، درصدی است بین تولید ناخالص ملی ، وسعت سرزمینی ، نرخ جمعیت ملی و تعداد پناهجو ، براساس این تناسب جدول درصد  ظرفیت زیسته مهاجران در آمریکا حدود یک و نیم درصد ،‌در آلمان دو و نیم درصد ، در ژاپن یک صدم درصد در بریتانیا ۳۴ صدم درصد و در ایران تا ۱۳/۶  درصد است یعنی بیش از  ده برابر آمریکا؟  ( جدول ظرفیت زیسته به پیوست ارائه می شود )  این یعنی تحمیل هزینه های وحشتناک اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی و امنیتی و..... به کشوری تحت تحریم و جنگ و زیر فشار اقتصادی و تورم به نام ایران ،  شمار زیادی از جمعیت وارد شده به ایران ، مردهای مجرد بودند که بدون زن و فرزند به ایران آمده اند ، شمار زیادی ازآنان بدون هیچ گونه احراز هویتی وارد ایران می شوند که این موضوع ، می تواند منبع و منشا خطرات امنیتی مهمی برای ایران گردد که همین طور نیز شد ، افزون بر این بسیاری از این ها ممکن است بیماری های ریشه کن شده در ایران مانند : فلج اطفال و سل مقام به درمان و مالاریا را که سالهاست در ایران ریشه کن شده را دوباره در ایران شایع کنند ، هزینه های بهداشتی اتباع در ایران ،‌کمر شکن شده است تا جایی که  برای نمونه  فقط در مساله واکسیناسیون کرونا ، ۱۰۰ میلیون دلار برای ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار افغانستانی هزینه شد ، صرفا در سال ۱۴۰۲ ،  ۱۰۵۲۳۰ زایمان رایگان در بیمارستان های ایران برای افغانستانی ها انجام شده است ،  در همین سال ،‌۹۳۲ هزار واکسیناسیون سرخک و سرخجه و فلج اطفال و ۴۸۶ هزار نفر غربالگری  سل ، ۴۵۰ هزار نفر غربالگری مالاریا ، ۲۵۰ هزار نفر غربالگری سرطان دهانه رحم و سینه همگی به طور رایگان برای اتباع افغانستانی ساکن ایران انجام شده است ، در همبن سال باز به طور رایگان ۱۳۱ هزار و ۷۱۶ درمان اورژانسی و ۱۲۹ هزار و ۹۳۷ بستری بیمارستانی رایگان انجام گرفته است ،  هزینه بخش درمان برای اتباع افغانستانی براساس نامه سرگشاده آقای حسین سلاح ورزی ریاست سابق اتاق بازرگانی به رئیس مجلس سالانه ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار است، هزینه تحصیل ۷۰۰ هزار دانش آموز افغانستانی نیز  سالیانه ۴۲۰ میلیون دلار است در مجموع هزینه سالانه اتباع افغانستانی در ایران،  به رقم نجومی ۱۸ میلیارد دلار می رسد ، این در حالی است که هزینه محرومیت زدایی از استان های محروم ایران ، ۸۳ میلیون دلار است .

https://www.group-telegram.com/bahmanighajar
Forwarded from بهمنی قاجار
مساله اخراج افغانستانی ها از ایران

بخش دوم


این هزینه سنگین دولت و ملت ایران برای افغانستانی ها در حالی است که حکومت افغانستان،  آب هیرمند را به روی ایران بسته و نه تنها حقابه ایران و حقابه تالاب هامون را نمی دهد ، بلکه حتی حاضر است آب مازاد را به بیابان موسوم به  گودرزه ارسال کند تا تبخیر شود و از بین برود اما به دست ایرانی ها نرسد ، در چنین شرایطی کاستن از این بار وحشتناک و پر هزینه امری عقلایی و منطقی است و نباید آن را به پیامدهای تجاوز اسرائیل به ایران ربط داد ، بله انگ جاسوسی به اتباع افغانستانی در جریان تجاوز اسرائیل به ایران ، قطعا یک تعمیم ناروا است ، ممکن است باتوجه به سخت تر بودن کنترل اتباع غیر مجاز افغانستانی و سخت تر بودن احراز هویت آنان،  دشمن سو استفاده کرده باشد و برخی از اینان را به خدمت گرفته باشد ، اما مساله جاسوسی را نباید به این مردم تقلیل داد و رویکرد کلی افغانستانی های مهاجر،  همدلی با ایران و ملت ایران بوده است ، بنابراین مساله اخراج اصلا ربطی به جاسوسی عده ای انگشت شمار از اتباع افغانستانی برای اسرائیل ندارد ، البته نحوه و نوع و سرعت در اخراج و برخی رفتارهای غیر انسانی در اخراج قطعا قابل نکوهش است و من نیز به این نحوه اخراج به شدت اعتراض دارم ، اما اصل مساله ضرورت ساماندهی و کاستن از بار هزینه های سنگین ایران ، امری کاملا درست و منطقی و نیز به سود خود افغانستانی ها و در راستای دفاع از جغرافیای فرهنگی زبان فارسی در برابر طالبان است ، اما در مورد نحوه ساماندهی بایستی موارد ذیل رعایت گردد:

۱. مهاجران قانونی و با سابقه حضور طولانی در ایران و آنان که در ایران متولد شده اند از اخراج مستثنی گردند و بلکه روند برای شهروندی آنان تسهیل گردد.
۲‌‌.دانشگاهیان و نخبگان و دانشجویان افغانستانی از اخراج مستثنی گردند
۳. مهاجرانی که در ایران کارآفرینی و اشتغال آفرینی کرده و سرمایه گذاری کرده اند از اخراج مصون باشند.
۴. پناهجویان سیاسی که در صورت اخراج ، جان شان به وسیله طالبان در معرض خطر است،  از شمول  اخراج ، استثنا گردند.
۵. در نوع و نحوه اخراج مسائل انسانی و حقوق بشری رعایت گردد.
۶. در مورد مسائل مهاجران از جمله چگونگی اخراج افرادی که باید اخراج شوند با نخبگان جامعه مهاجران رایزنی گردد .
۷. از ظرفیت اپوزیسیون افغانستان و به طور خاص جبهه مقاومت ملی که اعلام آمادگی هم برای کمک کرده است  در مساله مهاجران بهره گرفته شود.

در پایان با این همه هزینه صدها میلیارد دلاری که ایران در طول ۴۶ سال گذشته در باره مهاجران افغانستانی انجام داده و با محبت و مهربانی و همدلی که میان ایرانیان و افغانستانی ها بوده تهمت و انگ نژاد پرستی به ایرانیان و انگ خیانت به افغانستانی ها هر دو خطا و گناهی نابخشودنی است ، ایرانی و افغانستانی یک ملت واحد هستند که دست روزگار و دسیسه استعمار آنان را جدا کرده است الان هم بهترین گزینه برای افغانستانی ها بازگشت به کشور خودشان و مبارزه با حاکمیت جور طالبان و یک جمله است :

بمان و پس بگیر ‌.

https://www.group-telegram.com/bahmanighajar
Forwarded from رضا منصوری
اَست| اَسته: اَستی| هستی
✍️ رضا منصوری
جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴

ذهن فارسیِ من همیشه در جانشانی درست مفهوم کلمهء fact مشکل داشته. واقعیت یا امر واقع؟ وجودِ چیزی؟ همیشه هم برای بیان هر چیز موجود از «هست» استفاده می‌کردم بی اشکال؛ بی اشکال در زبان انگلیسی یا آلمانی. حتی خودم ترکیب «موجود ریاضی» را حدود ۵۰ سال پیش برای مفاهیم ریاضی مانند بردار و تانسور ساختم. اما هیچگاه تفکیک موجودات عینی و ذهنی (معنائی) برایم در فارسی- گاهی هم در زبان‌های بیگانه- روشن نبوده. نوشتهء فیلسوفان هم چندان راه‌گشا نبوده و ابهام آن‌ها همواره به دنبالم بوده؛ در تمایز انواع وجود و موجود، حقیقت و واقعیت و مجاز- چه در ادبیات چه در فلسفه- حرف‌ها زده شده اما ندیده‌ام کسی به تفاوت میان است و هست، مرتبط با تمایز میان فرد و اجتماع یا فرد و سامانه- و ارتباط آن در زبان فارسی و مرتبط با مفهوم وجودهای عینی و ذهنی پرداخته باشد.

https://telegra.ph/است-استه-استی-هستی-07-04
2025/07/05 02:47:45
Back to Top
HTML Embed Code: