Telegram Group Search
فرماندار هیرمند: اردوگاه میلک خالی شد

🔹 علیرضا شهرکی، فرماندار هیرمند با اعلام تخلیه کامل اردوگاه میلک تأکید کرد: این مرکز هم‌اکنون در وضعیت پایدار قرار دارد و آماده پذیرش موج‌های جدید مهاجران است.

🔹 وی افزود که بازگشت داوطلبانه مهاجران به کشور خود با رعایت قوانین بین‌المللی و اصول انسانی انجام شده و طی مدت حضور آنان، خدماتی از جمله اسکان موقت، بهداشت و تغذیه به شکل مناسب ارائه شده است.

@TasnimNews_af
تسنیم افغانستان
سفیر ایران در کابل: بازگشت مهاجرین طرح یک‌شبه و یک‌باره نبوده است 🔹 علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل، در بخشی از مصاحبه با «طلوع‌نیوز» می‌گوید آنچه شما به عنوان «اخراج» از آن نام می‌برید، طرح یک‌باره نبوده و پیش‌تر زمان‌بندی شده و به اطلاع مهاجرین رسانده…
بیکدلی: همدلی و احترام در روند بازگشت مهاجران، پیوندهای همسایگی را تقویت می‌کند

🔹 علیرضا بیکدلی سفیر ایران در کابل، با اشاره به روند بازگشت تدریجی اتباع افغانستان از ایران، اعلام کرد که احترام و همدلی در برخورد با مهاجران، نه تنها ضرورتی انسانی، بلکه عاملی مهم در تقویت پیوندهای همسایگی و مناسبات راهبردی دو کشور است.

🔹 وی اظهار داشت: «در چارچوب سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر همسایگی مسئولانه، وزارت کشور و سایر نهادهای ذی‌ربط در تلاش هستند تا با هماهنگی طرف افغان، بازگشت اتباع را به صورت تدریجی، داوطلبانه و همراه با حفظ عزت و کرامت انسانی ساماندهی کنند.»

🔹 بیکدلی ضمن قدردانی از همکاری‌ها به ویژه در استان‌های مرزی ایران، افزود: «حرکت در مسیر بازگشت داوطلبانه مهاجران با حفظ احترام، گامی مؤثر در تعمیق روابط تاریخی و فرهنگی دو ملت محسوب می‌شود و زمینه‌ساز آینده‌ای روشن در تعاملات دو کشور خواهد بود.»

🔹 سفیر ایران در کابل همچنین تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد پیشنهادها و نظرات سازنده در مسیر بهبود روند بازگشت و حمایت از مهاجران را بررسی و اجرایی کند.

@TasnimNews_af
هشدار نسبت به تبعات حذف مهاجران افغانستانی از اقتصاد ایران

🔹 فاطمه رحیمی، سردبیر روزنامه جهان صنعت در سرمقاله امروز شنبه با اشاره به موج بازگشت مهاجرین افغانستانی نوشته است: بازی خطرناک حذف مهاجرانی که سال‌ها چرخ‌های اقتصاد ایران را بی‌صدا چرخاندند نه‌تنها از منظر انسانی محل تامل است بلکه زنگ خطری برای آینده بازار کار کشور به شمار می‌رود. در حالی‌که بسیاری از آنها در مشاغل سخت، با کمترین حقوق و بدون بیمه، جای خالی نیروی کار ایرانی را پر کرده‌اند، اکنون با برچسب «غیرمجاز» و گاه «جاسوس» از صحنه اقتصاد به بیرون رانده می‌شوند.

🔹 وی افزوده است: بیاییم واقعیت را ببینیم، نه آنگونه که خواسته‌ایم بلکه آن‌گونه که هست. در شرایطی که اقتصاد ایران با رکود ساختاری، بیکاری گسترده، کاهش سرمایه‌گذاری و فروپاشی شبکه‌های مهارت‌محور مواجه است، مهاجران افغان به ستون‌های گمنامی بدل شده‌اند که زیر بار بی‌مهری، ساختمان‌ها را بالا بردند، کوره‌ها را روشن نگه داشتند و در کارگاه‌ها بدون قرارداد و بدون بیمه، چرخ تولید را گرداندند.

@TasnimNews_af
تسنیم افغانستان
‍ یادداشت| ساماندهی اتباع غیرمجاز؛ آری- دشمن تراشی و تفرقه افکنی؛ خیر 🔹 «سید حسام رضوی» کارشناس ارشد مسائل افغانستان در یادداشتی نوشته است: در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اخباری مبنی بر بازداشت تعدادی از اتباع خارجی به اتهام همکاری با دستگاه‌های جاسوسی دشمن…
رضوی: بازگشت‌ها باید نظام‌مند و با رعایت حقوق انسانی باشد/ جرم یک فرد نباید به تمام جامعه مهاجر نسبت داده شود

🔹سید حسام رضوی، کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با شبکه خبری الجزیره قطر، درباره موج بازگشت مهاجران افغان از ایران اظهار داشت که بخشی از این روند تحت تأثیر فضای امنیتی و سیاسی ناشی از تحولات منطقه، از جمله جنگ غزه، قرار گرفته است.

🔹 رضوی با اشاره به پرونده‌هایی که اخیراً درباره دستگیری چند تبعه افغانستانی به اتهام همکاری با رژیم صهیونیستی منتشر شده، تأکید کرد: «در این پرونده‌ها، افراد غیر افغانستانی از ملیت‌های مختلف نیز حضور دارند و نمی‌توان جرم یک فرد یا یک گروه را به کل جامعه مهاجر نسبت داد.»

🔹 وی افزود: «نباید از موارد خاص، ابزار امنیتی یا رسانه‌ای ساخت تا مهاجران به‌عنوان تهدید معرفی شوند؛ چنین رویکردی هم ناعادلانه است و هم از نظر اجتماعی خطرناک.»

🔹 این کارشناس مسائل افغانستان همچنین با اشاره به وضعیت بازگشت مهاجران گفت: «بسیاری از مهاجرین به دفعات به افغانستان بازگردانده شده‌اند اما به دلیل احساس امنیت بیشتر در ایران، مجدداً بازگشته‌اند. این خود نشان‌دهنده کمبودهای امنیتی در کشور مبدأ است.»

🔹 رضوی بر ضرورت بازنگری در قوانین اقامت و مهاجرت تأکید کرد و خواستار تصویب فوری طرح «سازمان ملی مهاجرت» شد تا رویکردی نظام‌مند، انسانی و قانونی برای مدیریت مهاجرت شکل بگیرد.

@TasnimNews_af
اسلام‌آباد خواستار اقدام فوری کابل علیه «تحریک طالبان پاکستان» شد

🔹 «شفقت علی‌خان» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری در اسلام‌آباد اعلام کرد که این کشور بار دیگر نگرانی‌های جدی خود را درباره فعالیت‌های تحریک طالبان پاکستان با مقام‌های طالبان در میان گذاشته است.

🔹 وی افزود «ما از طالبان خواسته‌ایم تا علیه اعضای تحریک طالبان پاکستان که در خاک افغانستان حضور دارند، اقدام فوری و عملی انجام دهند.»

@TasnimNews_af
طالبان: بحران مهاجرت میراث تجاوز نیروهای خارجی به افغانستان است

🔹 اسلام‌جار والی هرات در دیدار با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) اظهارداشت: «آغاز روند بازگشت مهاجرین، یک بحران خطرناک انسانی بود که با همکاری مؤثر داخلی و بین‌المللی به‌سرعت تحت مدیریت قرار گرفت. اما نباید فراموش کرد که این بحران، حاصل مستقیم تجاوز قدرت‌های خارجی و تغییرات اقلیمی تحمیل‌شده از سوی کشورهای بزرگ است.»

🔹 وی افزود که «مردم افغانستان هیچ نقشی در این فجایع نداشتند و صرفاً قربانی مداخلات ویرانگر شدند. تجاوز آمریکا و متحدانش برای ما میراثی جز فساد، رهاشدگی زنان و کودکان، گسترش مواد مخدر و بیش از یک میلیون معتاد به جا نگذاشت.»

@TasnimNews_af
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 گزارش خبرنگار تلویزیون ملی افغانستان از هرات در مورد روند برگشت مهاجران افغان از ایران

@TasnimNews_af
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بازدید معاون رئیس‌جمهور از روند خروج اتباع در مرز دوغارون

🔹 معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده: ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران بیش از چهار دهه میزبان اتباع افغانستان در جای جای کشور بوده‌اند و در حین خروج آنها همچنان این مهمان‌نوازی ادامه دارد.
@TasnimNews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📸 موکب خدمت‌رسانی در اردوگاه فلکه دانشگاه اصفهان با همکاری نیروی انتظامی و خیرین مهاجر افغانستانی مقیم اصفهان، پذیرای زائران با چای، آب‌سرد، شربت، هندوانه، غذای گرم و سرد و سایر اقلام رفاهی است.

@TasnimNews_af
بررسی دلایل و پیامدهای به رسمیت شناختن طالبان از سوی مسکو در گفت‌وگوی پژوهشگر روس با «خبرگزاری تسنیم»

🔹 کنیازوف این اقدام را گامی مهم در سیاست خارجی روسیه دانست که پاسخی به خلأ قدرت پس از خروج آمریکا است همچنین نشان‌دهنده تغییر نگرش روسیه نسبت به طالبان، از دشمن به شریک محسوب می‌شود.

🔹 کنیازوف تأکید کرد که این تصمیم می‌تواند به افزایش ثبات و توسعه افغانستان و همچنین تقویت امنیت منطقه آسیای مرکزی کمک کند، هرچند خطرات بالقوه‌ای مانند تقویت گروه‌های تروریستی نیز وجود دارد.

🔹 وی همچنین درباره واکنش‌های احتمالی غرب و چشم‌انداز همکاری‌های آینده میان روسیه و طالبان توضیحاتی ارائه داد.

🔻 مشروح گفت‌وگوی تسنیم با الکساندر کنیازوف را در لینک زیر بخوانید:
tn.ai/3352943
@TasnimNews_af
2025/07/13 00:33:51
Back to Top
HTML Embed Code: